Vraag gratis advies aan
Doe de Vitaminetest

Tofu Lettuce Wraps

Tofu Lettuce Wraps

Bereidingstijd: 15-20 minuten
Soort gerecht: Lunch, diner
Boordevol: Eiwit, magnesium, ijzer, zink, foliumzuur en fosfor

Een lekker fris gerecht

Nu het buiten weer wat warmer is, is de behoefte aan een frisse maaltijd vaak wat groter. Daarvoor zijn deze lettuce wraps met tofu ideaal! Een lekker voedzaam gerecht met een fris tintje doordat we sla gebruiken in plaats van tortilla wraps.

Tofu-who?

Ondanks de oorsprong in Azië, is tofu inmiddels ook in Westerse landen flink populair geworden. Met name vegetariërs smullen van deze vleesvervanger die gemaakt wordt van sojabonen. De smaak van tofu is vrij naturel, waardoor je er alle kanten mee op kunt. Tofu is hoog in eiwitten, bevat alle essentiële aminozuren en is licht verteerbaar.

Ingrediënten:

  • 175 gram tofu
  • Lente-ui
  • 15 gram bloem
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel sriracha
  • 10 gram honing
  • 1 teentje knoflook
  • 15 gram cashewnoten
  • Grote bladeren sla
  • Optioneel: sesamzaadjes

Zo maak je de wraps:

  1. Snijd de tofu in blokjes van 1 bij 1 centimeter en doe ze in een grote kom. Strooi de bloem er overheen en meng dit goed met de tofublokjes. Hierdoor wordt de tofu krokanter tijdens het bakken.
  2. Snijd de lente-ui in ringen.
  3. Maak een sausje van de sojasaus, ketjap manis, sriracha, honing, 1 el water en het geperste teentje knoflook.
  4. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de tofu hierin goudbruin.
  5. Voeg de saus en lente-uitjes toe, bak dit 2-3 minuten mee en voeg tot slot de cashewnoten toe.
  6. Schep de tofu in de blaadjes sla en garneer met wat sesamzaadjes.

Voedingswaarden
Kcal: 465
Eiwitten: 27 gram
Koolhydraten: 34 gram
Vetten: 24 gram