Op zoek naar een snelle, voedzame én lekkere snack die in een handomdraai klaar is? Dan is deze Protein Cinnamon Bun precies wat je nodig hebt! Boordevol proteïnen en met een vleugje kaneel, biedt het een heerlijk tussendoortje dat je zonder schuldgevoel kunt eten.
Voedingswaarden
- Kcal: 409
- Eiwitten: 19,5 gram
- Koolhydraten: 69,7 gram
- Vetten: 6,5 gram
Bereidingstijd
Ingrediënten
Voor de cake
- 1/2 scoop vanille proteïnepoeder
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 2 eetlepels bloem
- 1,5 theelepel kaneel
- 3 theelepels agavesiroop
- 1 ei
- 1/4 kopje melk
- 1/4 theelepel vanille-extract
Voor de kaneelvulling
- 1/2 theelepel kaneel
- 1 theelepel kokossuiker
Voor het glazuur
- 2 eetlepels poedersuiker
- 1 theelepel melk (of water)
Instructies
- Meng in een kleine kom het proteïnepoeder, bakpoeder, bloem en 1 theelepel kaneel goed door elkaar.
- Voeg de agavesiroop, het ei, de melk en de vanille-extract toe aan het droge mengsel. Klop dit met een garde of vork tot je een glad beslag hebt zonder klontjes.
- Meng in een aparte kom de kokossuiker en de overgebleven 1/2 theelepel kaneel voor de kaneelvulling.
- Neem een mok en vet deze lichtjes in met wat olie of boter.
- Giet de helft van het beslag in de mok en strooi de helft van de kaneelvulling over het beslag.
- Giet nu de rest van het beslag eroverheen en strooi de rest van de kaneelvulling bovenop.
- Zet de mok in de magnetron voor ongeveer 1 minuut.
- Check of de Cinnamon Bun gaar is door een tandenstoker erin te steken; deze moet er schoon uitkomen. Zo niet, voeg dan nog +/- 10 seconden toe.
Voor het glazuur
- Terwijl je cake een beetje afkoelt, meng je de poedersuiker met een klein beetje melk (of water) om een glazuurlaag te maken.
- Druppel het glazuur over de warme cake en enjoy!
Voordelen product
- 24 gram eiwit per maatschep
- 5,6 gram BCAA's per dosering
- Volle romige smaak & goed oplosbaar
Deze Protein Cinnamon Bun is perfect voor na het sporten of gewoon als tussendoortje. Geniet ervan!