Vraag gratis advies aan
Doe de Vitaminetest
Protein chia pudding

Bereidingstijd: 5-10 min. (+ 8 uur in de koelkast)
Soort gerecht: Ontbijt, tussendoortje, toetje
Boordevol: Eiwitten, vezels, omega-3 vetzuren, magnesium, selenium, zink, vitamine E en fosfor

Het perfecte gezonde ontbijtje, tussendoortje of toetje

Deze chia pudding is perfect om te eten als gezond ontbijt, maar ook als tussendoortje of toetje!

We maakten de chia pudding lekker zomers en fris door blauwe bessen en kokosrasp te gebruiken. Ook bevat de pudding maar liefst 34 gram eiwitten dankzij het gebruik van onze heerlijke Vegan Protein.

Wat zo bijzonder is aan chiazaadjes, is dat ze uitzetten zodra ze met vloeistof worden gemengd. Er ontstaat dan een slijmlaagje van vooral oplosbare vezels, wat je goede darmbacteriën ondersteunt. Met zo’n 30 gram vezel per 100 gram chiazaad is dit één van de meest vezelrijke producten. Bovendien is het een bron van o.a. eiwitten en omega 3-vetzuren. Chiazaad wordt daarom, geheel terecht, ook wel superfood genoemd.

Ingrediënten:

  • 25 gram chiazaad
  • 25 gram Vegan Protein
  • 50 gram blauwe bessen
  • 5 gram kokosrasp
  • 250 ml plantaardige melk

Topping:

75 gram plantaardige yoghurt
25 gram blauwe bessen
2 gram kokosrasp

Zo maak je het:

  1. Meng 25 gram chiazaad met 25 gram Vegan Protein en 5 gram kokosrasp.
  2. Voeg 250 ml plantaardige melk toe en roer het goed, totdat de klontjes zo veel mogelijk weg zijn.
  3. Voeg 50 gram blauwe bessen toe en roer deze erdoorheen.
  4. Laat de pudding minstens 8 uur in de koelkast opstijven.
  5. Top de pudding af met 75 gram plantaardige yoghurt, blauwe bessen en wat kokosrasp.

Voedingswaarden
Kcal: 416
Eiwitten: 34 gram
Koolhydraten: 16 gram
Vetten: 20 gram