Vraag gratis advies aan
Doe de Vitaminetest
Pompoensoep

Met de koude dagen voor de deur is er niets lekkerder dan een dampende kom soep om jezelf mee op te warmen. Deze pompoen-pastinaak soep is niet alleen voedzaam, maar ook vol van smaak door de toevoeging van specerijen zoals komijn en kurkuma.

Voedingswaarden

  • Kcal: 126
  • Eiwitten: 5 gram
  • Koolhydraten: 28 gram
  • Vetten: 1 gram

Bereidingstijd

  • 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 flespompoen (ca. 750 gram)
  • 1 pastinaak
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 liter groentebouillon
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • Kookroom (plantaardig)

Instructies

  1. Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snij deze in grove stukken. Schil de pastinaak en snij ook deze in grove stukken. Snipper de uien en pers of hak de knoflook fijn.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan. Fruit hierin de gesnipperde ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de komijn en kurkuma toe en bak dit kort mee, zodat de specerijen hun aroma vrijgeven.
  3. Voeg de stukken pompoen en pastinaak toe aan de pan en roer alles goed door, zodat de groenten de smaken van de specerijen opnemen.
  4. Giet de groentebouillon in de pan en breng de soep aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep ongeveer 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen, totdat de groenten volledig zacht zijn.
  5. Gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Als je een dikkere soep wilt, kun je wat van de bouillon achterwege laten. Breng de soep op smaak met peper, zout en een scheut kookroom naar keuze voor een romige textuur.
  6. Serveer de soep in kommen, eventueel gegarneerd met verse kruiden zoals peterselie of koriander. Een sneetje volkorenbrood erbij maakt de maaltijd compleet.

Deze romige pompoen-pastinaak soep is ideaal als lunch of lichte avondmaaltijd, die je binnen een half uur op tafel hebt staan. Geniet van deze gezonde, huisgemaakte soep tijdens de koude maanden!