Bereidingstijd: 20-25 min.
Soort gerecht: Lunch, diner
Boordevol: Eiwitten, vezels, vitamine B3, C, zink en fosfor
Quesadilla’s zijn altijd een goed idee
Je kunt er eindeloos mee variëren en (bijna) iedereen lust ze: quesadillas. In dit recept gebruikten wij kip, paprika en Mexicaanse kruiden om ze lekker pittig te maken.
Naast dat deze quesadilla’s om te smullen zijn, zijn ze ook voedzaam. Door de kip is deze maaltijd hoog in eiwitten, de volkoren tortilla’s voegen lekker wat vezels en zink toe en de rode paprika barst van de vitamine C.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 gram kipfilet
- 2 volkoren tortilla’s
- 1 rode paprika
- 1 ui
- Olijfolie
- Peper en zout
- Mexicaanse kruiden (of paprikapoeder + chilipoeder)
- Sriracha of sambal
- 50 gram ricotta
- 50 gram geraspte kaas/mozzarella
Zo maak je ze:
- Snipper de ui, snijd de paprika in reepjes en de kip in blokjes.
- Verhit olijfolie in een pan en bak hierin de ui, paprika en kipblokjes. Voeg ook de Mexicaanse kruiden en wat peper en zout toe.
- Zodra de kip gaar is, voeg je de ricotta en sriracha of sambal toe. Roer dit goed met de rest tot er een romig geheel ontstaat.
- Verdeel de kip over één helft van een tortilla, strooi de kaas eroverheen en vouw de tortilla dicht.
- Bak de tortilla’s aan beide zijden goudbruin en licht krokant.
- Snijd de quesadilla’s in 3 gelijke stukken en serveer eventueel met chilisaus of sriracha mayonaise.
Eet smakelijk!