Bereidingstijd: 25-30 min.
Soort gerecht: Lunch, diner
Boordevol: Eiwitten, omega 3, vitamine B1, B3, B6, B12, C, D, E, foliumzuur en kalium
Een eiwitrijke graansoort
Parelcouscous wint, als de grote zus van normale couscous, steeds meer aan populariteit in de keuken. En dat is niet zonder reden, het is namelijk erg lekker en te combineren met allerlei heerlijke en voedzame ingrediënten. Vergeleken met bijvoorbeeld rijst bevat het ook nog eens een stuk meer eiwitten. Win-win!
Een mooie, stralende huid
In dit recept combineren we de parelcouscous met geroosterde courgette, puntpaprika en zalm. Puntpaprika en courgette zijn beiden rijk aan vitamine C, wat bijdraagt aan een mooie, stralende huid! De zalm voegt daarnaast zowel omega 3 als vitamine D toe aan dit gerecht.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 100 gram parelcouscous
- 1/2 groentebouillonblokje
- 1 stuk zalm (125 gram)
- Peper, zout, citroensap
- 1 courgette
- 1 rode puntpaprika
- Olijfolie
- Dressing:
- 50 gram (magere) yoghurt
- Citroensap
- 1/2 theelepel peterselie
- 1/2 theelepel dille
- 1 teentje knoflook
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de zalm in een ovenschaaltje, giet er een scheutje citroensap over en bestrooi met peper en zout.
- Snijd de courgette en paprika in kleine stukjes en doe ze samen in een kom. Meng met 1 eetlepel olijfolie, peper en zout.
- Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en zet het ovenschaaltje met zalm er ook bij. Leg dit 20-25 min. in de oven.
- Bereid ondertussen de parelcouscous zoals aangegeven op de verpakking, samen met 1/2 bouillonblokje.
- Maak de dressing door de yoghurt, een scheutje citroensap, een geperst knoflookteentje, peterselie en dille met elkaar te mengen.
- 'Trek' de zalm uit elkaar met een vork, zodat je kleine stukjes overhoudt.
- Doe de parelcouscous, groenten en zalm in een grote schaal en meng het goed.
- Verdeel het over 2 borden en sprenkel de dressing eroverheen.
Eet smakelijk!