Vraag gratis advies aan
Doe de Vitaminetest
Een doodgewone dag op kantoor. Je hebt net een welverdiende lunch achter de kiezen en gaat voldaan weer aan het werk. In de loop van de namiddag dwalen je gedachten af naar de koekjestrommel in de kantine. Je probeert je te verzetten, maar tevergeefs. Nog geen kwartier later verlies je het van je verlangen en sprint je naar de koektrommel.
Kijk voor meer informatie op onze gezondheidsdoelpagina bloedsuiker.
Lees verder onder de afbeelding
Als een bezetene schrans je drie koekjes naar binnen. Bingo, even de honger gestild! Maar al snel bekruipt je een schuldgevoel, want waarom lukt het je toch steeds niet om deze snelle trek te weerstaan?
Deze flauwte, of suikerbehoefte, is een bekend signaal van je lichaam om aan te geven dat je bloedsuiker te laag is. De snelle hap geeft een korte verzadiging, maar al snel borrelt het vermoeide, flauwe gevoel opnieuw op. Herkenbaar? Lees verder!
In de regel is glucose, of bloedsuiker, de natuurlijke benzine van ons lichaam. We verkrijgen de brandstof door de afbraak van koolhydraten uit voeding, waarna ons lichaam de verworven energie met behulp van insuline naar de behoevende plaatsen vervoert. Het niveau van glucose in ons bloed, noemen we de bloedsuikerspiegel.
Je alvleesklier produceert twee hormonen: insuline en glucagon. Wanneer suiker (glucose) ons lichaam binnenkomt, reageert de alvleesklier door insuline aan te maken. Insuline transporteert de glucose door ons lichaam naar de daarvoor bestemde cellen en voorziet deze van energie, waardoor de bloedsuikerspiegel daalt. Bij een lage glucosespiegel maakt de alvleesklier glucagon aan om het suikergehalte in het bloed juist weer te laten stijgen. Op deze manier probeert ons hormonale systeem continu een stabiel niveau te behouden, zodat we onder alle omstandigheden een optimale energietoevoer hebben.
Om de bloedsuiker deels te ontlasten geldt een maximale suikerinname van om en nabij de 90 gram per dag. Deze richtlijn omvat zowel de vrije suikers, als de suikers die we uit groente en fruit halen. Met een gemiddelde inname van ruim 110 gram suiker per dag weten Nederlanders dit advies echter steevast te overschrijden. Wanneer er meer glucose binnenkomt dan we verbranden, reageert ons lichaam door een verhoogde hoeveelheid insuline af te geven. Het overschot aan insuline zorgt ervoor dat het glucosegehalte daalt tot onder de normaalwaarden. De uitkomst van dit proces is een lage bloedsuiker.
Een laag glucosepeil maakt je moe, futloos, snel geprikkeld en creëert een aanhoudende drang naar nieuwe snelle suikers. Uiteraard spelen de juiste voeding, het inlassen van voldoende eetmomenten, het reduceren van stress(momenten) en andere factoren een belangrijke rol in het behouden van een stabiel glucoseniveau. De kern voor het behoud van een stabiele suikerstofwisseling is een gezonde levensstijl, maar wanneer dit niet volstaat, kunnen we ons lichaam gelukkig een handje helpen.
Complexformule Glycodin hebben we speciaal ontwikkeld om de natuurlijke bloedsuiker te ondersteunen*. Deze formule voorziet per capsule in een royale hoeveelheid chroom picolinaat (III) (200 mcg), biologisch actief magnesium als magnesiumtauraat (250 mcg), de energieleverancier biotine (b8) (700 mcg) en het endogene vetzuur alfa-liponzuur (75 mcg).
Een bewezen effectief kwartet dat ons systeem onder andere ondersteunt in het behoud van een normaal glucoseniveau, bijdraagt aan een normale koolhydraat-, vet- en eiwitstofwisseling en een normaal energieleverend metabolisme ondersteunt*.
Meer informatie over deze complexformule vind je terug op onze productpagina van Glycodin.