Vraag gratis advies aan
Doe de Vitaminetest
Gevulde zoete aardappel

Bereidingstijd: 45-60 min.
Soort gerecht: Lunch, diner
Boordevol: eiwitten, vezels, vitamine A, B1, B3, B5, B11, C, magnesium, kalium, koper, ijzer, zink

Bomvol goede voedingsstoffen

Wát een feestje, dit gevulde zoete aardappel recept! Zoete aardappel wint het al een aantal jaar aan populariteit en dat is niet zonder reden. Deze knol is niet alleen heel erg lekker, maar zit ook bomvol goede voedingsstoffen. Zoete aardappel is rijk aan vezels, vitamine A en C, magnesium en kalium. Bovendien draagt deze aardappel bij aan een stabiele bloedsuikerspiegel.

Door de aardappel te vullen met een mengsel van gehakt en mais voeg je lekker wat eiwitten en verschillende vitaminen en mineralen (vitamine B3, B6, B12, magnesium, koper en zink) toe aan deze maaltijd.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 grote zoete aardappelen
  • 200 gram gehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blikje mais (150 gram)
  • 70 gram tomatenpuree of tomatensaus
  • Geraspte kaas/mozzarella
  • Mexicaanse kruiden (of chilipoeder + paprikapoeder)

Zo maak je ze: 

  1. Kook de aardappelen 10 min. voor.
  2. Dep de aardappelen droog, prik er gaatjes in, besmeer ze met wat olijfolie en bestrooi ze met zout. Wikkel ze vervolgens in aluminiumfolie.
  3. Leg de aardappelen 30 min. in de oven op 200 graden.
  4. Snipper de ui en pers de knoflook fijn.
  5. Bak het gehakt samen met de ui, knoflook en kruiden tot het bruin kleurt.
  6. Voeg de tomatenpuree/saus en de maïs toe en bak dit even mee.
  7. Zodra de aardappelen gaar zijn, snijd je ze doormidden en vul je ze met het gehaktmengsel.
  8. Strooi de kaas eroverheen en leg ze nog even terug in de oven tot de kaas is gesmolten.