Vraag gratis advies aan
Doe de Vitaminetest
Bereidingstijd: 30-35 minuten
Soort gerecht: Lunch, bijgerecht
Boordevol: Eiwitten, vezels, vitamine A, B1, B2, B6, B12, D, C, foliumzuur, fosfor, seleen, kalium, ijzer, calcium, magnesium
Frittata, je kunt er alle kanten mee op! Het is als het ware een omelet, maar dan dikker. De frittata komt oorspronkelijk uit Italië en werd vroeger vaak gemaakt van alle groenten en pasta die over was van de dag ervoor. In dit recept gebruikten we geen pasta, maar met de ricotta, zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas gaven we deze frittata absoluut een Italiaans tintje!
De frittata is rijk aan eiwitten en door de groenten ook nog eens boordevol vezels en vitaminen. Bovendien past dit perfect in een vegetarisch voedingspatroon! Wist je trouwens dat eieren een volwaardige vegetarische eiwitbron zijn? Eieren bevatten namelijk alle essentiële aminozuren, in de juiste verhoudingen.
Zo maak je de frittata:
*De ovenschaal die gebruikt is voor dit gerecht heeft een afmeting van 26 x 22 cm.
De frittata kun je los eten, maar is ook erg lekker op brood!
Voedingswaarden
Kcal per stuk: 243
Eiwitten: 17 gram
Koolhydraten: 7 gram
Vetten: 18 gram