Vraag gratis advies aan
Doe de Vitaminetest
Bereidingstijd: 25-30 min.
Soort gerecht: Lunch of diner
Boordevol: Eiwitten, vezels, kalium, magnesium, ijzer, zink, vitamine E, vitamine C en foliumzuur
Falafel is lekker, voedzaam en ook nog eens best gemakkelijk om zelf te maken. Combineer het met een flatbread, muhamarra en fris tahini sausje, et voilà: een heerlijke lunch of diner. Wat wil je nog meer?
De basis van falafel bestaat uit kikkererwten. Deze peulvruchten zijn rijk aan eiwitten, vezels, vitamine C en E. Kikkererwten zijn enorm veelzijdig, van een curry of een salade tot gezonde borrelnootjes, je kunt er alle kanten mee op. Ze komen vaak terug in een vegetarisch of veganistisch eetpatroon, maar ook als je wel vlees eet zijn ze een gezonde toevoeging aan je dieet.
Wij zijn in elk geval helemaal fan van deze zelfgemaakte falafel en hopen dat jij er ook van gaat smullen!
Falafel:
Sausje:
Overig:
Zo maak je het:
Je houdt waarschijnlijk wat stukjes falafel over. Je kunt ze los opeten, er nog een flatbread mee beleggen of op een later moment verwerken, in een lekkere salade bijvoorbeeld. In de koelkast kun je ze twee dagen bewaren, als je ze invriest wel drie maanden.
Voedingswaarden
Kcal: 672
Eiwitten: 24 gram
Koolhydraten: 75 gram
Vetten: 26 gram
*Eet je veganistisch? Vervang de Griekse yoghurt dan voor een plantaardige variant.