Vraag gratis advies aan
Doe de Vitaminetest
Collageen Carrot Cake

Heb je zin in een heerlijke, gezonde snack die ook nog eens goed is voor je huid? Dan wordt deze Collageen Carrot Cake misschien wel jouw nieuwe favoriet! Boordevol smaak én met een vleugje collageen voor dat extra beetje glow. Perfect voor 8-10 plakjes, veel bakplezier!

Voedingswaarden per plak

  • Kcal: 273
  • Eiwitten: 7,9 gram
  • Koolhydraten: 34,6 gram
  • Vetten: 13,1 gram

Bereidingstijd

  • Voorbereiding: 20 min.
  • Baktijd: 1 uur 30 min.

Bekijk op Instagram

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 2 schepjes collageen Chai
  • 1 tl kaneel
  • 1½ tl gemberpoeder
  • ¾ tl zout
  • 2 tl bakpoeder
  • ¾ tl baking soda
  • 150 g geraspte wortelen
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • 4 el agave siroop
  • 85 g kokosnootpalmsuiker
  • 100 g gesmolten kokosolie
  • 1 tl vanille-extract
  • Handje walnoten (topping)

Glazuur

  • 2 el roomkaas
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 4 blokjes witte chocolade

Instructies

  1. Verwarm je oven voor op 180 °C en vet een bakvorm in met kokosolie. Bekleed deze daarna met bakpapier.
  2. Meng de bloem, collageenpoeder, kaneel, gemberpoeder, zout, bakpoeder en baking soda goed door elkaar.
  3. In een andere kom meng je de Griekse yoghurt, kokosnootpalmsuiker en agavesiroop. Voeg de eieren en het vanille-extract toe en roer goed door. Schenk hier langzaam de gesmolten kokosolie bij, terwijl je blijft mengen tot het een glad geheel is.
  4. Rasp de wortelen en voeg ze beetje bij beetje toe aan het natte mengsel.
  5. Giet nu de natte mix bij de droge ingrediënten en meng alles door elkaar met een houten lepel.
  6. Verdeel het beslag gelijkmatig in je bakvorm en bak de cake voor 85-90 minuten. Prik er met een satéprikker in om te checken of hij gaar is.
  7. Laat de cake 20 minuten afkoelen in de vorm voordat je hem op een rek verder laat afkoelen.
  8. Meng de roomkaas en Griekse yoghurt met een mixer. Smelt de witte chocolade en voeg die langzaam toe, één eetlepel per keer, terwijl je blijft mixen.
  9. Smeer het glazuur over de cake en top af met gehakte walnoten en eventueel wat extra geraspte wortel voor de finishing touch.
Voordelen product
  • Maakt de huid zachter, gladder en soepeler
  • Natuurlijke huidverjonging
  • Vitamine C draagt bij aan de collageenvorming, wat de huid verstevigt

Perfect voor jezelf of om te delen met vrienden, eet smakelijk!