Vraag gratis advies aan
Doe de Vitaminetest
Bereidingstijd: 45 minuten
Soort gerecht: lunch, diner
Boordevol: vitamine C, B3 en B6, kalium en zink
Een traybake is lekker veelzijdig en een makkelijke manier om verschillende groenten in je maaltijd te verwerken. Ook handig wanneer je nog wat aardappelen en groenten over hebt die je op wilt maken. Bovendien doet de oven het meeste werk, dus ook op wat drukkere dagen is dit een ideale maaltijd!
Traybakes zijn ideaal om te variëren met verschillende groenten. In dit recept gebruiken we de groenten aubergine, rode paprika en ui.
Aubergine is rijk aan vezels, die zorgen voor een langer verzadigd gevoel en een goede spijsvertering. Ook bevat deze groente vitamine B6, C, K1, foliumzuur en kalium.
Rode paprika is erg rijk aan vitamine C, wat helpt om je weerstand op peil te houden. Wist je dat een rode paprika 3 x zo veel vitamine C bevat als een sinaasappel? En 2 x zo veel als een groene paprika?
Uien voegen niet alleen veel smaak toe, ze bevatten ook veel vezels. Ook zijn ze erg rijk aan quercetine: een antioxidant die ook de opname van zink verbetert
Ondanks dat aardappelen niet tot groenten behoren, heeft ook dit ingrediënt verschillende gezondheidsvoordelen. Zo zijn deze knollen rijk aan vitamine C en B6. Ook is de schil van aardappelen rijk aan vezels, dus deze kun je het beste laten zitten en lekker meeroosteren.
Zo maak je de traybake:
Eet smakelijk!