Vraag gratis advies aan
Doe de Vitaminetest

Traybake met aardappel, aubergine, rode paprika en kip

Traybake met aardappel, aubergine, rode paprika en kip

Bereidingstijd: 45 minuten
Soort gerecht: lunch, diner
Boordevol: vitamine C, B3 en B6, kalium en zink

Een traybake is lekker veelzijdig en een makkelijke manier om verschillende groenten in je maaltijd te verwerken. Ook handig wanneer je nog wat aardappelen en groenten over hebt die je op wilt maken. Bovendien doet de oven het meeste werk, dus ook op wat drukkere dagen is dit een ideale maaltijd!

Lekker veel groenten

Traybakes zijn ideaal om te variëren met verschillende groenten. In dit recept gebruiken we de groenten aubergine, rode paprika en ui. 

Aubergine is rijk aan vezels, die zorgen voor een langer verzadigd gevoel en een goede spijsvertering. Ook bevat deze groente vitamine B6, C, K1, foliumzuur en kalium.

Rode paprika is erg rijk aan vitamine C, wat helpt om je weerstand op peil te houden. Wist je dat een rode paprika 3 x zo veel vitamine C bevat als een sinaasappel? En 2 x zo veel als een groene paprika?

Uien voegen niet alleen veel smaak toe, ze bevatten ook veel vezels. Ook zijn ze erg rijk aan quercetine: een antioxidant die ook de opname van zink verbetert  

Aardappelen

Ondanks dat aardappelen niet tot groenten behoren, heeft ook dit ingrediënt verschillende gezondheidsvoordelen. Zo zijn deze knollen rijk aan vitamine C en B6. Ook is de schil van aardappelen rijk aan vezels, dus deze kun je het beste laten zitten en lekker meeroosteren.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 250 gram kippendij- of kippenborstfilet
  • 400 gram aardappelen
  • 1 ui
  • 2 rode paprika’s
  • 1 aubergine
  • Olijfolie
  • Peper, zout, kipkruiden

Zo maak je de traybake:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de aardappelen in plakjes/partjes en meng ze in een kom met een halve eetlepel olijfolie, zout en peper.
  3. Leg de aardappelpartjes op een bakplaat en zet deze 15 minuten in de oven.
  4. Snijd de paprika in reepjes, de aubergine in stukjes en de ui in halve ringen.
  5. Doe de groenten in een kom en meng ze met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper.
  6. Kruid de kipdijfilets met een halve eetlepel olijfolie, een halve eetlepel kipkruiden en leg ze in een ovenschaaltje (ze kunnen eventueel ook op de bakplaat, maar doordat kip vaak nog wat vocht verliest in de oven kun je dit beter gescheiden houden).
  7. Haal de bakplaat met aardappelpartjes na 15 minuten uit de oven, schep de partjes even om en voeg de groenten toe. Meng het goed met elkaar.
  8. Zet de bakplaat en het ovenschaaltje met kip nog 20 minuten in de oven.
  9. Serveer de aardappelen en groenten met de kip.

Eet smakelijk!