Vraag gratis advies aan
Doe de Vitaminetest

Train, groei & herstel als een pro: ga voor Elite Whey Protein

Wat als jouw sportregime íets verder gaat dan die van de gemiddelde man of vrouw? Wat als jij op zoek bent naar dat eiwitproduct wat jouw spieropbouw en -herstel naar the next level tilt? Hier komt Elite Whey in beeld – het ultieme eiwitpoeder voor iedereen die zijn fitnessdoelen serieus neemt.

Lees verder onder de afbeelding

Train, groei & herstel als een pro: ga voor Elite Whey Protein

Onderwerpen in dit artikel

  • Waarom zou je überhaupt wei-eiwitten nemen?
  • De belangrijkste voordelen van Elite Whey Protein
  • Hoogwaardige eiwitbronnen: isolaat en hydrolisaat
  • Extra BCAA’s
  • Toegevoegde enzymen lactase en protease
  • NZVT-keurmerk: kwaliteit en veiligheid voor (top)sporters
  • Elevate your fitness game met onze Elite Whey

Waarom zou je überhaupt wei-eiwitten nemen?

Voordat we meer vertellen over Elite Whey willen we eerst focussen op de benefits van wei-eiwitten. Er is natuurlijk een reden waarom zoveel merken whey poeders uitbrengen en waarom veel sporters er bij zweren.

Compleet aminozuurprofiel

Een van de grootste voordelen van wei-eiwitten is hun complete aminozuurprofiel. Dit betekent dat ze alle negen essentiële aminozuren bevatten die het lichaam niet zelf kan aanmaken en via voeding moet binnenkrijgen. Deze aminozuren zijn cruciaal voor tal van lichaamsfuncties. Eiwitten met een compleet aminozuurprofiel houden je botten sterk, stimuleren spiergroei en zorgen voor herstel van de spieren na je training.

Hoge biologische waarde

Wei-eiwitten hebben een hoge biologische waarde, wat betekent dat ze zeer efficiënt door het lichaam worden gebruikt. De biologische waarde van een eiwit is een maatstaf voor hoe goed en hoe snel het lichaam het kan absorberen en gebruiken voor groei en herstel. Wei-eiwit scoort zeer hoog in vergelijking met andere eiwitbronnen zoals caseïne of soja. eiwitten.

Snelle opneembaarheid

Een ander belangrijk kenmerk van wei-eiwitten is hun snelle opneembaarheid. Na consumptie worden wei-eiwitten snel afgebroken en door het lichaam opgenomen, waardoor ze bijna direct beschikbaar zijn voor spierherstel en -opbouw. Dit maakt wei-eiwitten bijzonder geschikt als post-workout supplement.

De belangrijkste voordelen van Elite Whey Protein

Elite Whey biedt een breed scala aan voordelen die essentieel zijn voor zowel professionele atleten als fitnessliefhebbers. Hier zijn de belangrijkste voordelen van dit hoogwaardige eiwitpoeder:

  1. 28 gram eiwit per maatschep: elke portie Elite Whey levert een aanzienlijke hoeveelheid eiwit, waardoor je spieren effectief worden gevoed. Dit is van belang voor spieropbouw en herstel na fysieke trainingen.
  2. Inclusief alle 9 essentiële aminozuren: deze aminozuren kunnen niet door het lichaam zelf worden aangemaakt en moeten via voeding of supplementen worden verkregen.
  3. BCAA’s in 2:1:1 verhouding: van de essentiële aminozuren zijn de BCAA’s (Branched-Chain Amino Acids) het belangrijkst voor herstel en opbouw van je spieren. Dit zijn leucine, isoleucine en valine. De verhouding is belangrijk omdat het gebaseerd is op de specifieke rol en effecten van deze aminozuren in het lichaam, vooral voor sporters en mensen die aan krachttraining doen.
  4. 7,3 gram BCAA's & 3,7 gram leucine: vertakte keten aminozuren (BCAA's) en leucine spelen een sleutelrol in de eiwitsynthese. Elite Whey bevat 7,3 gram BCAA’s en een ongeëvenaarde hoeveelheid leucine van 3,7 gram.
  5. 100% natuurlijk: Elite Whey is alleen gezoet met bladeren van de steviaplant, zonder gebruik van kunstmatige zoetstoffen. Dit maakt het een gezondere keuze voor diegenen die hun suikerinname willen beperken.
Elite Whey visual

Hoogwaardige eiwitbronnen: isolaat en hydrolisaat

Elite Whey combineert de voordelen van isolaat en hydrolisaat, twee van de meest hoogwaardige eiwitbronnen.

Isolaat is een uiterst zuiver wei-eiwit met meer dan 90% eiwit, en hydrolisaat bestaat uit opgeknipte eiwitketens die snel door het lichaam worden opgenomen. Deze combinatie zorgt ervoor dat je lichaam de eiwitten snel en efficiënt kan gebruiken, wat cruciaal is voor spieropbouw en herstel.

1. Isolaat

Isolaat is een zuiver wei-eiwit dat bekend staat om zijn hoge eiwitgehalte en lage hoeveelheid vet en lactose. Met meer dan 90% eiwit per portie een geconcentreerde bron van eiwitten, ideaal voor mensen die hun eiwitinname willen maximaliseren zonder extra vet of lactose binnen te krijgen.

  • Uiterst zuiver wei-eiwit: een zeer zuivere vorm van wei-eiwit, met meer dan 90% eiwit.
  • Minder vet en lactose: ideaal voor mensen die gevoelig zijn voor lactose of hun vetinname willen beperken.
  • Bijdrage aan spiergroei: hoge zuiverheid en concentratie in eiwitten dragen direct bij aan spieropbouw en herstel.

2. Hydrolisaat:

Hydrolisaat is een vorm van wei-eiwit die bekend staat om zijn opneembaarheid door het lichaam. Dit komt doordat het bestaat uit opgeknipte eiwitketens, wat de vertering en absorptie versnelt. Met een eiwitgehalte van meer dan 86% biedt het een zeer geconcentreerde bron van eiwitten. Deze eiwitvorm onderscheidt zich door het exclusieve enzymatische hydrolyseproces waarmee het wordt geproduceerd, wat zorgt voor maximale functionaliteit en efficiëntie in het lichaam. 

  • Best opneembare wei-eiwit: snellere opname in het lichaam.
  • Meer dan 86% eiwit: deze hoge concentratie maakt de eiwitten krachtig voor spieropbouw en herstel.
  • Exclusief enzymatisch hydrolyseproces: dit proces verhoogt de functionaliteit en opneembaarheid van de eiwitten.

Voordelen product
  • 28 gram eiwit per maatschep
  • Maar liefst 7,3 gram BCAA's & 3,7 gram Leucine
  • 100% natuurlijk: alleen gezoet met bladeren van de steviaplant
Elite Whey Protein
Elite Whey Protein 990  gram

Extra BCAA's

Elite Whey bevat een compleet aminozuurprofiel, inclusief alle 9 essentiële aminozuren. Daarnaast zijn extra BCAA's toegevoegd: leucine, isoleucine en valine. Dit zijn de belangrijkste aminozuren voor eiwitsynthese.  

Zo bevat Elite Whey maar liefst 7,3 gram BCAA’s in een 2:1:1 verhouding en met een ongeëvenaarde hoeveelheid Leucine van 3,7 gram. Leucine speelt een cruciale rol in het activeren van het sleutelmechanisme dat de eiwitsynthese in spiercellen stimuleert. Deze eiwitten binnen de spiercellen leiden tot meer spiermassa en -kracht. 

  • 7,3 gram BCAA's per portie: deze hoge dosis draagt bij aan spiergroei en het herstel na training.
  • 2:1:1 verhouding van BCAA's: De ideale verhouding van leucine (3686 mg), isoleucine (1808 mg) en valine (1816 mg) zorgt voor optimale resultaten.
Visual BCAA

Toegevoegde enzymen lactase en protease

Elite Whey bevat toegevoegde enzymen zoals lactase en protease die de vertering en opname van eiwitten bevorderen. Deze enzymen maximaliseren de opname en vertering van de eiwitten.

1. Lactase in Elite Whey:

Lactase helpt de vertering van melksuiker (lactose) in de darmen en heeft een enzymactiviteit van 160.000 FCC/g (Food Chemical Codex), wat gelijk staat aan 97% tot 115% per dosering. 

  • Helpt de vertering van lactose: helpt de vertering van melksuiker (lactose) in de darmen wat vooral nuttig is voor personen die lactose moeilijk verteren.
  • Enzymactiviteit van 160.000 FCC/g: dit staat gelijk aan 97% tot 115% per dosering.

    2. Proteases in Elite Whey:

    • Breken eiwitten op in kleinere deeltjes: dit bevordert de opname van eiwitten in het lichaam.
    • Enzymactiviteit van 800 LAPU/g en 8.000 PCU/g: optimaliseert de eiwitverwerking en -opname.

    NZVT-keurmerk: kwaliteit en veiligheid voor (top)sporters

    Bij Vitakruid hechten we enorm veel waarde aan de kwaliteit en veiligheid van onze producten. Daarom draagt Elite Whey het NZVT-keurmerk (Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport). Dit keurmerk is een waarborg dat ons product volledig vrij is van dopinggerelateerde stoffen en voldoet aan de hoogste standaarden voor sportvoedingssupplementen.

    1. Gegarandeerde zuiverheid: elk batch van Elite Whey wordt streng gecontroleerd op de aanwezigheid van verboden stoffen. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat je een product gebruikt dat 100% veilig en zuiver is.

    2. Vertrouwen voor topsporters: het NZVT-keurmerk is speciaal ontwikkeld om topsporters de zekerheid te bieden dat de supplementen die zij gebruiken geen risico vormen voor hun carrière. Met Elite Whey kun je dus met een gerust hart trainen en je prestaties verbeteren zonder je zorgen te maken over dopingcontroles.
    3. Kwaliteitsborging: het keurmerk bevestigt dat Elite Whey voldoet aan de strikte kwaliteitseisen die door het NZVT zijn opgesteld. Dit omvat niet alleen de afwezigheid van verboden stoffen, maar ook de naleving van de hoogste productiestandaarden.

    Elevate your fitness game met onze Elite Whey

    Als je echt wilt knallen in de gym, is Elite Whey je nieuwe beste vriend. Met 28 gram hoogwaardige eiwitten per portie, een perfecte BCAA-verhouding van 2:1:1, en extra enzymen voor een vlotte vertering, levert dit eiwitpoeder alles wat je nodig hebt voor maximale spiergroei en herstel. En met het NZVT-keurmerk ben je verzekerd van topkwaliteit en veiligheid, zodat je zonder zorgen kunt trainen.

    Wil je je prestaties naar een hoger niveau tillen? Elite Whey is je ticket naar succes.

    Meer advies nodig over eiwitten?
    Onze productadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven gratis advies op maat.
    Vraag gratis advies aan
    Britt

    Britt

    Productadviseur