Vraag gratis advies aan
Doe de Vitaminetest
Pasta met tonijn en cherrytomaatjes

Bereidingstijd: 15 min.
Soort gerecht: Lunch, diner
Boordevol: Eiwitten, omega 3, vitamines A, B1, B3, B12, C en D, en magnesium

Simpel en gezond

Een simpele pasta vol voedingsstoffen die je binnen een kwartiertje op tafel hebt, ideaal toch? Deze heerlijke pasta met tonijn is perfect voor wanneer je weinig tijd hebt om te koken, maar toch een voedzame maaltijd op tafel wilt zetten.

Tonijn voegt niet alleen smaak toe aan dit gerecht, het is ook erg voedzaam. Tonijn is rijk aan eiwitten, omega 3, vitamines A, B12 en D. Daarnaast biedt de volkorenpasta ijzer en magnesium. De tomaatjes voegen bovendien lekker wat vitamine C en vezels aan deze maaltijd toe.

Tip: deze maaltijd is koud ook erg lekker, dus als je over houdt heb je de volgende dag een heerlijke lunch. Of maak gerust een extra portie!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 125 gram volkorenpasta
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • Olijfolie
  • 30 gram tomatenpuree
  • 75 ml kookroom
  • 1 blikje tonijn op water
  • Peper en zout
  • Italiaanse kruiden
  • Parmezaanse kaas

Zo maak je het:

  1. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de tomaatjes in kwarten.
  3. Bak de ui, knoflook en tomaatjes in wat olijfolie tot de tomaatjes goed zacht zijn.
  4. Voeg de tomatenpuree en kookroom toe en roer deze door de tomaatjes zodat er een saus ontstaat.
  5. Voeg de tonijn toe en roer dit door de saus.
  6. Voeg vervolgens de gekookte pasta toe en meng deze met de saus.
  7. Breng het geheel op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.
  8. Verdeel de pasta over 2 borden en top af met wat Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden.
Eet smakelijk!