Bereidingstijd: 25-30 min.
Soort gerecht: Lunch, diner
Boordevol: eiwitten, vitamine B6 en C
De veelzijdigheid van naanbrood
Naan wordt van oorsprong vooral gegeten bij Indische gerechten, maar dit brood is zó veelzijdig dat je er alle kanten mee op kunt. En nog lekkerder is het natuurlijk om het zelf te maken, zoals in dit recept. Geen paniek: het is makkelijker dan je denkt.
Vol smaak en goede voedingsstoffen
Deze maaltijd is niet alleen super smaakvol, maar bevat ook verschillende goede voedingsstoffen. Zo zorgt de paprika voor een goede dosis vitamine C (hallo stralende huid!) en is aubergine rijk aan o.a. vezels, vitamine B6 en C. De rauwe ham zorgt bovendien voor lekker wat eiwitten.
Ingrediënten naanbrood:
- 100 ml Griekse yoghurt
- 5 ml olijfolie
- 135 gr zelfrijzend bakmeel
- Snufje zout
- Verse peterselie
Overige ingrediënten:
- 1 aubergine
- 100 gram rauwe ham
- 125 gram geroosterde paprika
- 100 gram feta
- 1 teentje knoflook
- Peper, zout, oregano
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schaaf plakken van de aubergine en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
- Spray of smeer ze in met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout.
- Rooster de aubergine 15-20 min. in de oven.
- Voeg het zelfrijzend bakmeel, de Griekse yoghurt, 5 ml olijfolie, een snufje zout, een geperst teentje knoflook en wat verse peterselie toe aan een mengkom en kneed er met je handen of deeghaken een deeg van. Verdeel het deeg in tweeën.
- Bestuif het aanrecht of een snijplank met wat bakmeel en rol hierin de twee deegballen uit in de vorm van een naanbrood.
- Verhit wat olie in een pan en bak de naan aan beide zijden mooi bruin.
- Doe de gegrilde paprika met de feta, knoflook, oregano, peper en zout in een hakmolen en mix tot een spread.
- Besmeer de naanbroden met de spread en beleg met de plakken aubergine en rauwe ham. Garneer met nog wat verse peterselie.
Eet smakelijk!