Vraag gratis advies aan
Doe de Vitaminetest
Mexicaanse ovenschotel met gehakt

Bereidingstijd: 30 minuten
Soort gerecht: diner
Boordevol: eiwit, vitamine A, C, B1, B3, B6, B12, foliumzuur, fosfor, kalium en zink

Vandaag op het menu: deze lekkere Mexicaanse ovenschotel! Ovenschotels zijn makkelijk te bereiden en je kunt er lekker veel groenten in verwerken.

Rijk aan verschillende groenten

Voor deze ovenschotel gebruiken we Mexicaanse roerbakgroenten met maïs, kidneybonen, sperziebonen, rode paprika, prei en witte kool. Het fijne aan een roerbakmix is dat je op deze manier verschillende groenten binnenkrijgt en daarmee zo veel mogelijk verschillende voedingsstoffen.

Deze roerbakgroenten bevatten bijvoorbeeld veel vitamine C door de rode paprika. Ook zit er vitamine B1 in de mais en foliumzuur in sperziebonen. Ook witte kool is rijk aan vitamine C en aan vitamine K. Al deze groenten zijn ook rijk aan vezels, wat een gezonde stoelgang bevordert.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 400 gram Mexicaanse roerbakgroenten
  • 200 gram gehakt
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 eetlepel Mexicaanse/TexMex kruiden
  • 60 gram geraspte kaas/mozzarella
  • Peper en zout
  • Optioneel: jalapeños

Zo maak je de ovenschotel:

  1. Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin het gehakt tot het bruin kleurt. Breng het op smaak met wat peper en zout.
  2. Voeg de Mexicaanse roerbakgroenten toe en bak dit 5 minuten mee.
  3. Voeg de Mexicaanse kruiden en tomatenblokjes toe en bak dit nog 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Schep het geheel in een ovenschaal en strooi de geraspte kaas eroverheen. Zet dit nog 8-10 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden) tot de kaas is gesmolten.
  5. Houd je van pittig? Top het af met wat jalapeños.

Wil je het makkelijker maken of heb je minder tijd? Sla de ovenschaal dan over en strooi de kaas direct over het mengsel in de pan en laat het daarin smelten.