Vraag gratis advies aan
Doe de Vitaminetest
Bereidingstijd: 30 minuten
Soort gerecht: diner
Boordevol: eiwit, vitamine A, C, B1, B3, B6, B12, foliumzuur, fosfor, kalium en zink
Vandaag op het menu: deze lekkere Mexicaanse ovenschotel! Ovenschotels zijn makkelijk te bereiden en je kunt er lekker veel groenten in verwerken.
Voor deze ovenschotel gebruiken we Mexicaanse roerbakgroenten met maïs, kidneybonen, sperziebonen, rode paprika, prei en witte kool. Het fijne aan een roerbakmix is dat je op deze manier verschillende groenten binnenkrijgt en daarmee zo veel mogelijk verschillende voedingsstoffen.
Deze roerbakgroenten bevatten bijvoorbeeld veel vitamine C door de rode paprika. Ook zit er vitamine B1 in de mais en foliumzuur in sperziebonen. Ook witte kool is rijk aan vitamine C en aan vitamine K. Al deze groenten zijn ook rijk aan vezels, wat een gezonde stoelgang bevordert.
Zo maak je de ovenschotel:
Wil je het makkelijker maken of heb je minder tijd? Sla de ovenschaal dan over en strooi de kaas direct over het mengsel in de pan en laat het daarin smelten.