Vraag gratis advies aan
Doe de Vitaminetest
Carrot cake baked oats (vegan)

Bereidingstijd: 30 min.
Soort gerecht: Ontbijt
Boordevol: eiwitten, vitamine B1, magnesium, zink, fosfor en betacaroteen.

Een klein feestje als ontbijt

Carrot cake als ontbijt, wie wil dat nou niet? Zo begin je je dag direct met een klein feestje! Deze carrot cake baked oats zitten vol gezonde voedingsstoffen en zijn ook perfect voor als je een actieve leefstijl hebt.

Voor dit ontbijt gebruiken we de Vegan Protein met een heerlijke, volle vanillesmaak. Dit eiwitpoeder is rijk aan eiwitten, wat bijdraagt aan de opbouw en het herstel van de spieren. Ideaal voor als je regelmatig sport, maar ook als je niet of weinig sport zijn eiwitten een must in je eetpatroon.

Havermout is een populaire graansoort die erg vaak wordt gekozen voor bij het ontbijt. Het is rijk aan vezels en vitamine B1, magnesium, fosfor en zink.

Ook wortels zitten bomvol vitaminen en mineralen, waaronder betacaroteen. Betacaroteen wordt omgezet in vitamine A, wat helpt bij het gezond houden van de huid en het kan bijdragen aan gezonde ogen.
Kortom: dit ontbijt is niet alleen een feestje, maar ook nog eens heel voedzaam!

Ingrediënten voor 1 portie

  • 40 gram havermout
  • 15 gram Vegan Protein
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel koekkruiden
  • 100 ml plantaardige melk
  • 50 gram plantaardige yoghurt/kwark
  • Geraspte wortel
  • 15 gram walnoten in stukjes
  • 15 gram rozijnen

Zo maak je ze:

  1. Mix de havermout, Vegan Protein, bakpoeder, koekkruiden, melk en yoghurt/kwark in een blender tot een glad beslag.Voeg de geraspte wortel, walnoten en rozijnen toe en roer deze door het beslag.
  2. Giet het beslag in een klein ovenschaaltje* en zet deze 15-18 min. in de oven op 180 graden.
  3. Laat het +/- 10 min. afkoelen en top af met yoghurt/kwark en nog wat geraspte wortel, stukjes walnoot en rozijnen.

Eet smakelijk!

*Ga uit van een ovenschaaltje met een lengte of diameter van ongeveer 10-12 cm